Segons una enquesta, el PP perdria l’Ajuntament de Crevillent després de més de vint anys

El PP no arribaria al 40% dels vots.

El resultats entre els dos mesos no varien molt, encara que es veu una pujada en la percepció negativa de la situació econòmica i de la gestió de l’alcalde.

Les enquestes s’han fet a partir d’una mostra vàlida de 201 persones en les dos enquestes.

La gran majoria creu que el gran problema de Crevillent és la falta de treball, amb un 45,8%, seguit d’altres problemes com “els polítics en general” (6,6%), “els problemes de la joventut” (6,6%), “problemes de caire econòmic” (6,6%), “els immigrants” (5,2%), “la corrupció” (5,2%), les “infraestructures” (5,2%) o “l’educació” (5,2%).

Un 28,6%, dels enquestats del mes de setembre creu que la situació econòmica de Crevillent és roina i un 35,4% molt roina, sent aquesta l’opció més votada. És a dir, un 64% dels enquestats opina que l’economia va mal o molt mal. El 2,6% dels enquestats va respondre que la situació econòmica era molt bona i un 9’1% va respondre que la situació era bona.

Pel que fa a la gestió municipal de l’alcalde de Crevillent, els enquestats van considerar majoritàriament, amb un 67,3%, que la gestió és negativa (26,1% va votar “roina” i un 41,2% va escollir la opció “molt roina”). Tan sols un 6,7% va contestar que la gestió és bona i un 8,2% va contestar molt bona.

L’enquesta preguntava per la reforma de la llei electoral municipal que va proposar el govern central, la qual feia guanyador a la llista majoritària amb almenys el 40% dels vots. Els enquestats de Crevillent ho tenen clar i van votar per gran majoria en contra d’aquesta reforma amb un 86,3% de vots.

Segons els resultats de les europees, el PP de Crevillent no aconseguiria tampoc d’aquesta manera mantenir-se en el govern ja que va taure poc més del 30% del vots. Els enquestats van respondre sobre la proposta municipalista que pretén la unió dels partits d’esquerra sota la marca Guanyem. Aquest projecte polític municipal es impulsat per l’activista Ada Colau a la ciutat de Barcelona, i també s’ha estés a altres ciutats com ara Madrid, València, Gandia o Alacant. Sobre la possibilitat de fer-ho a Crevillent, els enquestats van respondre favorablement amb un 66,2% que “sí” devia fer-se Guanyem Crevillent. Un 38% va votar a favor d’incloure a tots els partits de la oposició (PSOE, Compromís, EUPV-ERPV), mentre que un 28,2% dels enquestats va respondre sí a fer Guanyem Crevillent però sense el PSOE. Tan sols un 23,4% dels enquestats estava en contra de Guanyem Crevillent i un 10,4% no sabia i/o no responia.

Respecte a la simpatia que despertaven els partits polítics amb representació, un 27,3% va escollir l’opció “ningun”. A continuació el PP aconseguia ser el partit que despertava més simpatia entre els enquestats amb un 19,8% de vots, seguit per EUPV-ERPV (18,3%), Compromís (18,2%) i per últim el PSOE amb un 16,4%.

En el cas de no presentar-se Podemos, la esquerra sumaria el 52,6% de vots, mentre que si es presentara el vot a partits d’esquerra pujaria al 54,7%. També baixaria la suma de vots nuls, vots en blanc, indecisos i aquells que no volien votar.

El PP no arribaria al 40% dels vots.
El PP no arribaria al 40% dels vots.
Si es presentara Podemos a Crevillent l’abstenció baixaria en un punt, els vots blancs es reduirien a la meitat i inclús el vot nul, segons l’enquesta. També amb la presència de Podemos el vot del PP aumenta i passa, del 19,7% al 21,3%. En canvi, Compromis i EUPV-ERPV perdrien 2 punts percentuals cadascú i, el més perjudicat per la irrupció de Podemos, seria el PSOE que voria com perd quasi la meitat del vot directe passant del 10,9% al 6,9%. Segons l’enquesta, el 28,7% dels enquestats afirmen que cap partit representa els seus ideals. Mentre que el PSOE és el partit que representa els ideals de 20,4% dels enquestats, seguit pel PP (19,1%), EUPV-ERPV (13,4%), Compromis (12,7%) i Podemos amb un 5,7%.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s