L’ex‐interventor Urruticoechea denuncia públicament irregularitats a l’Ajuntament

En una xarrada celebrada el 18 de setembre, que organitzà la Colla ecologista-cultural el Campanà, F. Urruticoechea va fer pública informació que demostra la gestió irregular i informal del consistori. En primer lloc, va destacar el cas del Conveni Urbanístic del Sector R‐10 (la urbanització El Pinar).

 

El contracte que l’Ajuntament va signar amb un dels principals promotors del llevant, Ramón Salvador Águeda, no concretava les obligacions de la promotora, és a dir, s’acordava un pagament però no es concretava el servei que s’havia de realitzar a canvi, donant‐se un cas d’il∙legalitat per indefensió jurídica. Actualment, la urbanització ha entrat en fallida i ha quedat un deute a l’Ajuntament d’1,5 milions d’euros per obra no executada.

 

D’una altra banda, Urruticoechea va denunciar les irregularitats en la contracta d’Aquagest. En aquesta empresa es va detectar en una auditoria una descompensació als comptes de 200.000 euros, que ningú ha reclamat. No obstant això, l’Ajuntament va prorrogar el contracte amb Aguagest il∙legalment.

 

Altre dels casos que l’interventor va treure a la llum és el de Selesa, empresa encarregada de la recollida de fem i la neteja d’edificis. Urruticoechea afirma haver rebut pressions directes en reunions al consistori amb l’objectiu d’evitar que fera informes sobre el nou contracte de neteja i demanara la reducció del preu, que era desmesurat. Segons l’interventor, també hi ha indicis d’irregularitats en la edificació del Parc de Serveis de Selesa, un projecte adjudicat a dit als tècnics de la pròpia Selesa sense cap tipus de concurs públic i per 1 milió d’euros.

 

L’alcalde va emetre a la intervenció municipal una proposta per prorrogar el contracte de Selesa a canvi de no pagar immediatament el deute, incurrent en un altre motiu il∙legal per prorrogar un contracte.

 

També van eixir a col∙lació altres casos, com un frau a l’empresa Jarditec, amb un desequilibri econòmic a favor de l’empresa de desenes de milions d’euros, o la situació de l’abocador d’Abornasa sense llicència ni estudi d’impacte ambiental, per trobar-se en una zona protegida d’esmorteïment del Paratge del Fondo.

 

La xarrada, que portava per títol “Corrupció a Crevillent. Cosa nostra?” va acabar amb una exhortació als crevillentins i a la ciutadania en general a que denuncien els casos de corrupció als seus ajuntaments, perquè el control d’una ciutadania activa és l’única cosa que pot garantir una gestió neta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s