Què és un canal curt de comercialització?

Els canals curts es produeixen quan els productors i consumidors de productes ecològics s’uneixen per aconseguir aliments ecològics, saludables, de temporada i de procedència local.

D’aquesta manera aconseguim diverses coses:

Que s’establisca una confiança des del productor al consumidor i poder pactar preus justos, tant per al consumidor com per al productor.

Tots els productes possibles han de venir d’una agricultura propera per què, així, l’agricultor ecològic puga mantenir el medi agrícola. Amb açò no es degrada la terra del territori per culpa de la desertització, la qual avança gràcies als camps abandonats, i també s’evita la degradació medi ambiental del lloc on es viu.

Comprant productes de procedència local s’ evita que els productes recòrreguen milers de quilòmetres amb la contaminació que això comporta (per exemple, una poma d’Argentina amb el segell ecològic, quan CO2 s’ha emés a l’atmosfera per portar-la?).

Amb els Canals Curts de Comercialització no s’està col·laborant amb un sistema injust de preus ni furtant el menjar en llocs on fa falta per portar-la als països rics en prejudici d’una cultura i el desenvolupament local. L’actual sistema ens porta a que les multinacionals arruïnen els negocis d’ací i enfonsen als pobres amb jornades inacabables i jornals de misèria. En definitiva, es fan rics els més rics apofitant-se dels més dèbils.

canal comercialitzacio curtaTenint un consum local i de confiança protegeixes als petits comerciants i es desenvolupa treball al lloc on es viu, amb jornals justos socialment, i així s’evita l’espoli en altres parts del planeta, aconseguint un món més just i mediambientalment més saludable.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s