La Plataforma contra el macroabocador de Crevillent continua amb les seues reivindicacions

Fa ara aproximadament un any a la Casa de Cultura de Crevillent la Plataforma Albatera NO al Vertedero donava una xarrada explicant com aquest projecte afectaria la nostra serra i totes les irregularitats del mateix.

Immediatament, un grup d’assistents a la xarrada vam parlar amb els ponents i vam decidir crear una plataforma a la nostra ciutat, així va nàixer la Plataforma Crevillent NO al Macro-Abocador, amb la finalitat de recolzar el moviment ciutadà creat a la veïna localitat d’Albatera.

LogoDes d’aleshores, han succeït moltes coses i hem portat a terme moltes iniciatives i activitats. La més important: un estudi Hidrogeològic dels terrenys on anava a ubicar-se l’abocador. Per pagar aquest estudi, vam demanar l’ajuda a la ciutadania de Crevillent, a més d’organitzar concerts (amb la col·laboració totalment desinteressada d’artistes i locals d’oci de la ciutat), fer una rifa en nadal 2013, diverses taules informatives on hem recaptat donatius de la gent, etc., obtenint sempre un gran suport per part dels crevillentins i crevillentines. També vam fer una pàgina web: residuzero, on hi ha un comptador de la recaptació i a la que, amb el pas del temps s’han afegint nous continguts: notícies, díptic informatiu, enllaços d’interés…

De l’estudi, que tenia un cost de 3.000€, ja hem arreplegat més de 2/3 del cost total, quedant actualment pendents 503,73€.

La situació actual del projecte de l’abocador és d’incertesa. El 22 de setembre de 2014 es reunirà el Consorci de Residus del Baix Segura i tot apunta a que es rescindirà el contracte amb la UTE Cepsa-Ortiz. No obstant això, continuem treballant per seguir recaptant fons pel pagament de l’estudi (farem una nova rifa al mes d’octubre) i continuarem expectants perquè tot apunta també a que, l’empresa, demanarà una indemnització milionària, encara que la concessió del contracte a la mateixa està plena d’irregularitats.

Aprofitem aquest article per deixar-vos les dades bancàries, per a qualsevol donació: CAJA RURAL CENTRAL, S.C.C. 3005 0050 05 2253534628 Al concepte de l’ingrés poseu: CREVILLENT.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s