Continua la destrucció del patrimoni i la història de Crevillent

Sense avís previ. Així s’ha destruït la història de Crevillent durant estos 25 anys.

Este matí ha començat el que pareix ser la total destrucció d’una casa burgesa en la qual va dormir ni més ni menys, que Isabel II… El patrimoni es pot cuidar i gestionar. Pot crear turisme, i donar prestigi al nostre poble. Però pareix que la elit local crevillentina, preferix invertir en altres coses… En els diners ràpids, i de males formes, que d’això en saben molt.

El més graciós de tot, esque els culpables d’este enderrocament, se’n aniran fora de viatge, i els pareixtrà tot molt bonico… Clar, que cuiden les coses fora està bé, però no a on vius tu. Clar, el nostre poble és, parlant planament, “una merda”. No? Bé, està sent una merda gràcies a gent com la que menysprea tant el seu propi patrimoni.

Perquè no soles s’ha destruit esta casa durant els últims temps…

Eixa casa era privada. No hi ha cap problema legal després de que el nou Pla General d’Ordenació Urbana fora aprovat pel PP l’any 2012 i amb això també el catàleg de béns immobles. Al catàleg anterior abans de la revisió a la baixa del govern del PP, este edifici, com altres ara enderrocats, estava dins del catàleg. Per què als anys 90 sí estava protegit i ara no ho estava? Com es va justificar que un edifici que sí estava protegit i després de la revisió del catàleg no ho estava? Quines raons tècniques els va permetre fer això?

 

photo_2016-04-25_14-46-02 photo_2016-04-25_14-46-00 photo_2016-04-25_14-45-57

El que passa a Crevillent és el mateix que ha passat al barri de El Cabanyal-Canyamelar a València capital o a la majoria de barris antics del País Valencià que han estat destruïdes per males polítiques de planificació urbana que van permetre la urbanització de tota la costa valenciana com la demolició dels barris antics. Camineu pel Barri d’Alacant i ho comprovarem.

Evidentment adquirir una casa comporta uns drets però també unes obligacions que regulen per exemple l’altura dels edificis, les obres en balcons i terraces. Però també és regula l’ús, no podem per exemple montar un bar ilegal o un hostal ilegal. També existeixen normes que permiteixen conservar la façana dels edificis per exemple si té un valor històric i/o arquitectònic i evidentment a Crevillent no estem sobrats de patrimoni arquitectònic com per a desperdiciar una oportunitat per restaurar, sí restaurar, una casa de principis del segle XIX o d’abans, ara ja no ho sabrem, com faria qualsevol Ajuntament del món que ha de planificar i gestionar i barri vell. No és descabellat és fins i tot normal. I d’esta manera acondicionar, adecentar Crevillent. Podria haver sigut una bona oportunitat.

QUÈ LIS ENSENYAREM A LA GENT DE FORA QUAN ENS VISITEN???? …

Hui és un dia molt trist per a ser crevillentí…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s